+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Doi Ang Khang – KM 21 polku – Ang Khang – Doi Inthanon

Doi Ang Khang – KM 21 polku –  Ang Khang – Doi Inthanon

Aamu alkoi amerikkalaisryhmän löytämän Hodgson’s Frogmouthin etsinnällä läheiseltä temppeliltä. Paikalla oli mielenkiintoinen kuusitiaismainen tiainen sekä vielä mielenkiintoisempi uunilintu. Laulu oli minulle outo, harmaavatsainen ja tummapyrstöinen. Kuvien ja äänen arvoinnin jälkeen määritystä pidetään mahdollisena Kloss’s Leaf Warbler (P. ogilviegranti)

Mahdollinen Kloss’s Leaf Warbler

Frogmouthia ei löytynyt ja matkaa jatkettiin Ravine Trailille. Siellä parhaita haviksia olivat Blue-winged Minla, Chestnut-tailed Minla, Yellow-cheeked Tit pari Chestnut-vented Nuthatchia.

Blue-winged Minla

Hotellilta haettiin aamulla valmiiksi pakatut tavarat, syötiin aamiainen ja jatkettiin viimeiselle yritykselle nähdä Red-tailed Laughingthrush. Valitettavasti km 21:n polku ei tarjonnut puolen päivän hiljaisuudessa uutta nähtävää. Pitkä ja vauhdikas ajomatka etelään alkoi. Chiang Daon keskustasta löytyi hyvä lounaspaikka, jossa ruoka oli nopeasti saatavilla. Sitten vauhdikas ajo läpi Chiang Main ja viimein hyvissä ajoin ennen auringonlaskua saavuttiin Inthanonin kansallispuiston ulkopuolella olevaan Touch Star Resortiin.

Koska aikaa auringonlaskuun oli vielä paljon, tehtiin iltaretki kohti papukaijojen ruokailualuetta. Kaijat ovat harvinaisia Thaimaassa. Suojelumetsän reunoille oli rakennettu lintutorni, jossa paikallinen, reilu parikymppinen kaveri esittäytyi paikan pitäjäksi. Iltasella katseltiin tiellä Large-tailed Nightjarien soidinta.

Submit a Comment