+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Doi Inthanon – huippu ja huipun luontopolut – KM 37,5 polku – Lyhyt retki majoituksen lähellä illalla

Doi Inthanon – huippu ja huipun luontopolut – KM 37,5 polku – Lyhyt retki majoituksen lähellä illalla

Toisin kuin aiemmin olin saanut tietoa, Inthanonin kansallispuisto avautuu jo klo 5. Siispä aamun aloitus sovittiin vähän kuuden jälkeen ja ensimmäisenä kohteena oli suosittu turistipaikka Watchiratan putoukset. Turistien saapumisen jälkeen mahdolliset Forktailit katoavat alavirtaan. Black-backed Forktail ilmestyi paikelle kuin tyhjästä ja putouksen alla seikkaili sekä Plumbeous että White-capped Water Redstart.

Forktail

Toinen Forktail

White-capped Water Redstart

Matkaa jatkettiin suoraan Inthanonin huipulle, jossa odottivat kohdelajit Green-tailed Sunbird, Pygmy Wren Babbler, Silver-eared Laughingthrush, Rufous-winged Fulvetta, kuten oli sovittukin. Bonuslajeina olivat Yellow-bellied Fantail ja Buff-barred Warbler (P. pulcher), joka esittäytyi laulaen ja kutsuäännellen tällä kertaa upeasti.

Silver-eared Laughingthrush

Green-tailed Sunbird

Whitetailed Leaf Warbler

Buff-barred Leaf Warbler

Paluumatkalla tehtiin pysähdys Chekcpoint 2:lla, josta lähtee km 37,5 polku. Kapeaa polkua käveltiin peräkanaa reilun kilometrin verran edes takaisin näkemättä sen kummempaa. Ajankohta, puolilta päivin ei ole tälle paikalle otollinen.

Mr. Dängin ravintolassa nautittiin lounasta ja katseltiin (ja ruokittiin) samalla paikan erikoisuuksia, Blue Whistling Thrushia ja Dark-sided Thrushia. Sapuskaa odotellessa myös Banded Bay Cuckoo esittäytyi kuuluvasti ja kerrankin jopa näkyvästi. Hyvän sapuskan jälkeen jatkettiin Forktailien toivossa Siriphumin putoukselle, mutta paikka ei tarjonnut White-capped Water Redstartia kummempia. Leirintäalueen huittipaikalla ei myöskään lykästänyt.

Black-throated Sunbird

Paluumatkalla hotellille pysähdyttiin vielä Sirithanin putouksella, jossa näkyvyys on aika rajoitettu. Siitä huolimatta nähtiin Black-backed Forktail ja Plumbeous Water Redstart.

Osa porukoista kävi illalla tutustumassa papukaijapaikan kehrääjiin. Itse tallensin laakson pelloilla soidintavia Greater Painted Snipeja, jotka soidinsivat jo edellisenä päivänä ja osa staijaili hotellilta nähden mm. Indian Rollereita ja Blue-tailed Bee-eatereita.

Submit a Comment