+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Kanariansaarilla viikon verran – Gran Canaryn lomailua

Kanariansaarilla viikon verran – Gran Canaryn lomailua

Viikon visiitti Gran Canarian Bahia Feliziin oli perheloma – aurinkoa, retkeilyreiteillä patikointia, kävelykaduilla tarpomista ym. Mukavaa ja leppoisaa vaimon kanssa yhdessä puuhailua ja siinä sivussa havainnointivälineiden ulkoilutusta.

IMG_3942

Maspalomasin majakka

Hotellihuoneemme oli meren rannassa, yllätys yllätys… mutta oikeastaan meristaijia ajatellen aika hyvällä, noin 20 m korkeudella meren pinnasta. Harrastan Kanarialla käydessäni aina liitäjästaijia joka ilta ja aamu. Jälleen kerran staijailin kääpiöliitäjää – tuloksetta. Lajia en ole myöskään nähnyt neljällä Tenerifa – Gomera lauttamatkallani tai Gomeran aallonmurtajalta staijatessani.

Hotellin parvekkeelta ja lähialueilta kuuntelin joka ilta pimeän tultua detektorilla lepakoita. Yhtään ei kuulunut, mutta yksi näkyi. Ravintoa lepakoille olisi rannassa ollut vaikka kuinka. Hotellin puutarha houkutteli paljon yöllä lentäviä perhosia.

Tämän kertaisen meristaijin parhaat olivat pari keltanokkaliitäjää ja yksi suula. Suulasta tuli minulle peräti makaronesian pinna, joten ihan turhaan en parvekkeella aikaani viettänyt. Tietenkin kelikin oli ihan leppoisa +22-+25 ja illalla +17-+19.

Otimme lentokentältä vuokra-auton, jonka palautimme pois lähtiessämme. Autolla oli helppo kiertää saarta, käydä Maspalomasin vuorovesilätäköllä, dyyneillä, saaren korkeimmalla kohdalla ja monessa muutta paikassa. Ihan spontaanisti löysin mielenkiintoisen suojellun ranta-alueen vain muutaman kilometrin päästä hoteliltamme.

IMG_3660

Rannan tuntumassa oli paljon heinäsirkkoja. Tämä saattaisi olla Gran Canaria Sand Grasshopper (Sphingonotus guanchus), jolla on siniset takasiivet.

IMG_3180

Gran Canarian The Kivi sekä taustalla Tenerifan Teide, Espanjan korkein vuori.

Hotellin läheinen laakso oli oiva kävelypaikka, jossa peruslajien kuten kanariankirvisten, pikkukiurujen, aavikkotulkkujen ja kanarianhemppojen lisäksi oli runsaasti kalliovarpusia.

IMG_4039

Kanariantiltaltti

IMG_3220

Kanarianhemppo

Kanariansaarilla on havaittu useampia afrikanrääkkiä. Maspalomasin puoliaavikolla soittelin tämän lajin atrappia ihan vaan huvikseni – tuloksetta. Altaalla ei ollut rarityyppisiä rantakanoja, mutta pronssi-iibis, mustanmerenlokki ja kaitanokkalokki olivat kaikki aika hyviä lajeja Kanariansaarille.

IMG_3771

Pronssi-iibis

IMG_3822

Kaitanokkalokki

IMG_3838

Mustanmerenlokki

Submit a Comment