+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Alla viimeisin maalaukseni blogista yllä helposti selattavissa valittuja paloja blogin maalauksista.

Kuningaskalastaja – 2017002

Kuningaskalastaja – 2017002

Kuningaskalastaja, Common Kingfisher (Alcedo atthis) Maalattu valokuvasta. Valmistunut 12.6.2017 Akvarelli, puuvärit, lyijy. Noblesse 300 g vesiväripaperi, Cold Pressed, 24 x 30 cm Myytävänä. Hinta 243,20 € (sisältää postituksen ja verot...

Maalauksia verkossa

Akvarelli

Akvarelli – eli perinteinen vesivärimaalaus on ehkä vaikein vesiohenteinen maalaustekniikka. Maalaaminen on hyvin hidasta, sillä hyvän ja peittävän kerroksen saamiseen tarvitaan paljon maalauskertoja. Toisaalta tekniikalla saa hienoja valöörieroja ja värisävyjen muutoksia, joita muilla tekniikoilla ei saa.

Akvarelleja voi käyttää kolmella tavalla, märkää maalia märälle, märkää kuivalle tai kuivaa kuivalle. LIntuja maalatessa käytetään taustaa lukuunottamatta vähän märkää märälle tekniikkaa.

Guassi

Guassi, eli peittoväri on monen lintuja maalaavan ykkösvalinta. Tekniikka nimittäin mahdollistaa myös tummien kohtien maalaamisen päälle peittävällä vaaleammalla sävyllä.

Guassi on akvarellia astetta helpompi ja nopeampi tekniikka. Itse maalaan guassilla vähän tai käytän sitä sekatekniikkana akvarellien kanssa. Mielestäni guassin jälki on liian teknistä, kauniiden sävyjen muodostaminen hankalaa ja paperin rakennekin jää värin alle. Jälki on mattaa.

Guassi sopii hyvin kuitenkin johinkin maalauksiin, joten näiltäkin sivuilta löytyy muutamia guassilla toteutettuja töitä.

Akryyli

Akryyli on vesiohenteinen muovipohjainen väri, joka peittää käytännössä aivan samalla tavoin kuin tempera tai öljypohjaiset värit.

Olen maalannut tällä tekniikalla sellaisille pinnoille, joille muut tekniikat eivät sovellu. Akryyleilla on helppoa maalata vaaleita sävyjä tumman päälle. Peittävyys on täydellinen, joten ”peruuttaminen” on aina mahdollista.

Toisaalta tällä tekniikalla voi myös pohjustaa vaikkapa muovi- tai puumateriaaleja ja maalata sitten päälle. Kestävyys on uskomaton. Mökillä yksi työni on ollut 7 vuotta ulkosalla ja sävyt ovat liki entisellään.

Muut tekniikat

Luonnostelen lyijyllä ja hiilellä edelleen maasto-olosuhteissa tai maalauskursseilla toisinaan. Näilläkin sivuilla on jotain maastoluonnoksiani.

Usein käytän muita tekniikoita, kuten mustetta tai peittovalkoista akvarellien kanssa sekatekniikkana. Toisinaan myös viimeistelen töitä puuväreillä tai lyijyllä.

Olen piirtänyt ja maalannut harrastuksekseni koko ikäni, mutta vakavamielisemmin viimeiset 10 vuotta. Opiskelen maalaustekniikoita myös koko ajan kansalaisopistossa. Koska moni on kysynyt, voiko töitäni ostaa, laitan nyt tähän joitain otoksia viime vuosilta. Jos joku maalaus kiinnostaa, ota yhteyttä tero.linjama@gmail.com. Kaikilla töillä on 14 vrk palautusoikeus, jos työ ei vastaa kuvaa.

Vaikka työni ovatkin usein lintuja, maalaan mielelläni myös maisemia, kasveja, muita eläimiä ja ihmisiä. Maalaan tietenkin myös tilauksesta, mutta mieluiten vain lintuja.