+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Olympus LS-100 käyttökokemuksia

Palasin juuri Marokosta. Tässä osoitteessa retken tunnelmia (vähän vielä kesken nyt 11.5.) http://megalintutournee.blogspot.com/

Käytin reissussa pelkästään Olympuksen tallenninta, eikä minulla ole mitään negatiivista sanottavaa laitteesta. Se vähentää tuskailua lentojen painorajoituksien kanssa todella paljon ja toimii silti pomminvarmasti ja pitkään sekä omalla akullaan että varsinkin 9000 mAh ulkoisella USB-akulla.

ULkoinen akku kulkee vyölaukun ulommassa, tallennin sisemmässä taskussa ja laukun remmeistä roikkuu turre MS-äänityksen kanssa.

Tarkempaan lajiääneen käytin Telingaa ja vaihdoin M-kanavaan peilitallennuksen ajaksi vain tämän piuhan.

LS-100 soittopuoli mättää

Ainoa miinuspuoli oli laitteen soittotoiminto. Laitteen player ei pysty toistamaan 44 kHz/16-bittistä ääntä järkevästi, vaan hidastaa ja pätki äänen säröille. Meinasin jo saada sydänslaagin, kun luulin hetken ajan retken kaikkien siihen astisten äänitteiden korruptoituneen.

Laitteen kautta monitorointi onnistuu kuitenkin ihan normaalisti, joten siitä kyllä kuulee, mitä menee sisälle.

Jatkuvan äänityksen taktiikka

Taktiikkana Marokossa oli pitää äänitys päällä koko ajan, kun on ulkona. Siltikään en 10 vuorokaudessa onnistunut täyttämään edes yhtä 16 Gb korttia.

Bonuksena talteen tuli kaikki lintujen havainnoinnissa sattuneet kiihkeät höpinät. Aito ja kiihkeä keskustelu kuulostaa hurjan hienolta verrattuna järjestettyyn haastatteluun 🙂

Laitteen omat mikit

Testasin laitteen omia mikrofoneja pitkässä äänityksessä kotiin palattuani. Mielestäni ne ovat vallan mainiot. Puhtaalta ja luonnolliselta kuulostavia lajiäänitteitä kivalla stereokuvalla tuli vaikka kuinka.

 

 

 

 

 

 

Submit a Comment