+358504010824 tero.linjama@gmail.com

Skouppausta 10 vuoden jälkeen

Skouppausta 10 vuoden jälkeen

Melkolailla 20 vuotta sitten sovittelin firman ensimmäistä Canonin digitaalista pokkarikameraa Leican APO Televidin okulaarille. Sain mielestäni aika hämmentävän hienoja kuvia laitteella, jota voisi kuljettaa mukana normiretkillä vaikka koko ajan.

Myöhemmin kokeilin aika monenlaista viritelmää, mutta hyvä järkkärirunko ja laadukas objektiivi vievät reilut 10 vuotta sitten kuvaamiseni siihen, missä se oli jo lintuharrastukseni alkuaikoina 70-80-lukujen taitteessa. Skouppaaminen unohtui käyttämättömänä – aivan syyttä!

Hommasin 1,5 vuotta sitten Swarovskin 25-60×85 kaukoputken. Se on  aivan mahtavan hyvälaatuinen, tarkkapiirtoinen ja valovoimainen optiikka.

Swarovski on kiinnittänyt huomiota lintuharrastajien skouppausinnostukseen. He ovat kehittäneet muutamia aivan oivallisia phonescoping ja pokkariskouppausvarusteita. Sokerina pohjalla on kuitenkin varsin elegantti, siisti ja hyvän näköinenkin systeemi, jolla putken ja järjestelmäkameran saa kiinni toisiinsa.

Fotofennica kävi esittelemässä tuotteitaan Jyväskylässä muutama viikonloppu sitten. Pyysin heitä tuomaan tuon härpäkkeen, jotta pääsin testaamaan sitä. Tein kaupat saman tien.

Swarovskin TLS systeemissä on kaukoputkeen lisättävä yksikkö sekä objektiivi, jossa vinjetointi on saatu aivan olemattomaksi.

Tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin pääsin testaamaan objektiivia ja putkea maasto-olosuhteissa. Jälki on aikaisempiin skouppikuviini nähden aivan toisesta maailmasta. Tällä saa värintoistolta oikeasti hyvää jälkeä, hyvin teräviä kuvia. Vastoin myyjän vakuutteluja kulmissa on paljon himmennetyissä kuvissa hippunen vinjetointia. Tietenkään kaukoputken optiikka ei piirrä hyvälaatuisen objektiivin tavoin, mutta eihän se toisaalta maksakaan kuin noin viidesosan.

Voisin sanoa, että nyt tuli tehtyä hyvät kaupat. Ohessa on muutama otos tältä päivältä (15.2.2017) Jyväskylästä

Submit a Comment